2018. március havi bejegyzések

Art – Sprint Edzés, Tököl 2018.04.07!

 

Edzés_20180407

Kedves Pilóták, sajnos az április 7-re tervezett Rally edzés ELMARAD – ezzel kapcsolatos szíves megértéseteket köszönjük! Az esemény várhatóan május 12-én lesz pótolva!  

Ismét regisztrációhoz kötött zártkörű Art-Sprint edzést tartunk a tököli repülőtéren 2018. április 7-én szombaton. A „körpálya” a megszokottaknak megfelelően körülbelül 4km hosszú (melyen kiállás nélkül akár többször is végig mehetsz) és 99%-ban aszfalttal / betonnal burkolt. Az eseményről bővebb információt az alábbi linkről lehet letölteni: ART-SPRINT EDZÉSKIÍRÁS 2018.04.07. Tököl találhatsz.

Regisztrálni az alábbi REGISZTRÁCIÓS linken keresztül lehetséges, valamint a rallyedzes@gmail.com email címen, vagy a Facebookon privát üzenetben lehetséges.  (https://www.facebook.com/rallyedzes/ ) 

További információ:

Art-Sprint edzésre minden személyeknek belépőjegyet kell váltania, melynek ára egységesen 500 Ft / Fő. A versenyautóra vonatkozó pálya használati díj az első nevezés esetén 18.000 Ft-ba kerül, de természetesen ugyanazon autóval több személy is részt vehet az edzésen, melynek díja minden további sofőr esetén 5.000 Ft / Fő.

Néhány szó a pályáról:

Az Art-Sprint edzés a tököli repülőtér többnyire betonnal / aszfalttal burkolt mellékútjain zajlik. A pálya hossza hozzávetőlegesen 4km, és a pilóták tetszőleges számú kört futhatnak a kijelölt nyomvonalon, mely úgy van megtervezve, hogy egymás után több kört is teljesíthess. Amennyiben fáradság, vagy technikai probléma miatt szeretnél kiállni, akkor az itinerben megjelölt útvonalat követve juthatsz el a szervizparkba. A pályát elhagyva a maximális sebesség 20km/h. Az edzésnek (NEM VERSENY!!!) a célja az, hogy minden résztvevő saját tempójában, de időmérés nélkül rengeteg tapasztalatot szerezhessen, elsajátíthassa a szükséges vezetési rutint ellenőrzött körülmények között, valamint letesztelhesse gépjárművét, bemutathassa leendő szponzorának technikai felkészültségét.

Várunk április 7-én Tökölön!

Üdvözlettel: Az Art-Sprint Edzés csapata

 

 

2018-as események a Tököli repülőtéren:

2018-as események
2018-as események
Art-Sprint versenykiírás és általános Pestmegyei szabályzat:

Letölthető Versenykiírás, és letölthető ART-SPRINT Pest megyei Szabályzat 2018

A 2018-as évtől a technikai sportok körében népszerűnek számító tököli repülőtér (mely Budapesttől mindössze 15km-re található a Csepel szigeten) a DRIFT és GYORSULÁS mellett RALLY versenyeknek is helyet fog adni, hiszen az idei évtől csapatunk csatlakozott az AMTOSZ-hoz, mely szervezet tevékenységét a Magyar Gyorsulási Szövetség égisze alatt végzi. Csapatunk az idei évben több Rally Edzés mellett 3 Art Sprint versenyt fog rendezni az alábbi osztályokban: Placc-Sprint, Mini Sprint és Power Sprint.

A Placc-Sprint (PS): a szlalom és a lassabb tempójú inkább technikás pályák szerelmeseinek fog kedvezni, mely a korábban megszokott rendezvényektől eltérően jobban próbára teszi majd a versenyzők rátermettségét. A PS osztály ideális választás a kevesebb tapasztalattal rendelkező, valamint a kisebb teljesítményű könnyebb vasakkal rendelkező pilóták számára. A kategória kecsegtető a széria/utcai autóval versenyzőknek is, hiszen ezen osztályban nem kötelező a bukócső!

Mini-Sprint (MS): A Mini-Sprint osztályba elsősorban azon pilótákat várjuk, kik már rendelkeznek kellő tapasztalattal ahhoz, hogy egy nagyobb tempójú hosszabb (2,5 – 4 km) pályán mérjék össze technikai tudásukat más pilótákkal. Ezen osztály helyet biztosít a cső nélküli szériaautóknak (MS/H kategória), valamint az erősebb, és természetesen minden szükséges védelemmel (pl.: bukócső) állátott versenyautóknak is (MS/P), valamint a más szövetség által kibocsátott licencel rendelkezőknek: MS/M.

Power-Sprint (PWS): A Power-Sprint osztályban tovább növeljük a pálya tempóját, hiszen a Mini-Sprinthez képest a nyomvonal lendületesebben kialakított, kevesebb lassítóval tűzdelt autózást enged a sportolóknak. A versenytáv itt már 4 – 10 km között mozog, viszont ezen osztály minden kategóriájában már elengedhetetlen tartozék a bukócső, a versenyülés, és természetesen a négy pontos biztonsági öv! Az osztályokon belül van felnevezési, valamint az osztályok között átnevezési lehetőség – ezzel is elősegítve a kupák

Aktuális információk elérhetőek az alábbi oldalakon: https://www.facebook.com/rallyedzes/

Art Sprint információk: www.airportartsprint.hu, Első verseny: 2018.04.07 – Tököl